Кукурудзяний суп з беконом

Кукурудзяний суп з беконом

Запашний, наваристий, густий і ситний Ідеальна страва на осінь-зиму. Та ще й мінімум інгредієнтів треба)
Беремо:
✔️1 баночку кукурудзи Хуторок @nepidvede
✔️200 мл вершків
✔️200 мл бульйону курячого або овочевого, або просто води
✔️100 г бекону
✔️1/2 цибулини
✔️10 г вершкового масла
✔️1/2 ч.л. копченої паприки
✔️1 ч.л. італійських трав
✔️1/2 ч.л. сухого часника
✔️1 ст.л. куркуми
✔️пармезан для подачі за бажанням
✔️дрібка солі

    • В каструлі розтоплюємо вершкове масло + нарізану дрібно половину цибулини. Обсмажуємо + банка кукурудзи без рідини + спеції + сіль. Заливаємо вершками і бульйоном. Варимо на малому вогні 10 хвилин.
    • Тим часом нарізаємо і обсмажуємо бекон. Половину додаємо в суп.
    • Перебиваємо суп блендером і додаємо куркуму для кольору.
    • Знову доводимо до кипіння, подаємо гарячим зі шматочками обсмаженого бекону, пармезаном, можна ще й з крутонами.

Це дуууууже смачно.
Вершковий ніжний смак, солодкувата кукурудза і пряні спеції🤤 Все чудово поєднується і робить такі прості продукти вишуканою стравою.
Ви обов`язково маєте це приготувати.
Автор : @alonka_good

Томатний хліб з оливками і сушеними помідорами

Томатний хліб з оливками і сушеними помідорами

От просто слів не вистачить, аби описати. М’який, ароматний до нестями, тане в роті, золотистий і красивий в розрізі.
А як приємно, коли, кусачи натрапляєш на ніжний солодкуватий сушений помідор в олії чи хрустку солону оливку.
Такий хлібчик можна їсти просто чи намащувати вершковим сиром або маслом, додавати зверху руколу, сир брі або дорблю, свіжий помідорчик чи сушений, а можна нарізати невеликі брускети з нього і подати з хамоном.
Ну це просто гастрономічний рааай.
Беремо:
✔️500 г борошна
✔️250 мл теплої води
✔️3 ст.л. томатної пасти Хуторок @nepidvede
Без неї томатний хліб не стане томатним.
✔️1,5 ст.л. цукру
✔️1,5 ст.л. олії оливкової
✔️1 ч.л. солі
✔️6 г сухих дріждів
✔️1 ч.л. гранульованого часника
✔️2 ч.л. орегано чи французьких трав
✔️5–6 сушених томатів в олії
✔️жменя оливок
✔️2 ст.л. молока
Змішуємо сухі інгредієнти: борошно + цукор + сіль + сухі дріжджі + орегано + часник. Окремо у теплій воді розводимо теплу томатну пасту концентровану @nepidvede і додаємо оливкову олію.
Вводимо томатну рідину в борошно і замішуємо тісто.
Нарізаємо оливки та сушені помідори і домішуємо в тісто. Залишаємо в мисці, смаженій олією, тісто накритим на 40-60 хв. підходити.
Після цього воно має збільшитися удвічі. Формуємо хлібинку: розкатуємо тісто руками у квадрат, загинаємо половини тіста всередину, формуючи прямокутник, згортаємо його меншою стороною до низу, щоб утворився пухкий рулетик і викладаємо на деко з пергаментом, збризнуте водою. Так буде утворюватися пар і хлібчик добре пропечеться.
Перед духовкою хлібину варто змазати теплим молоком і зробити надрізи гостим ножем.
Випікати томатний хліб у розігрітій до 180 градусів духовці 30–40 хвилин.
Повністю охолодити на решітці. І можна насолоджуватися гурманським життям!
Автор : @alonka_good

Обід за 15 хвилин!

Обід за 15 хвилин!

Обід за 15 хвилин. Смачний, корисний і поживний 
Ніжне куряче філе з хрусткою скоринкою, яскравий болгарський перець, солоденька кукурудза і зелений горошок від ТМ Хуторок. Всі компоненти супер-смачні! А соковиту кукурузку і горошок взагалі готувати не треба! Тому страва така швидка в приготуванні.
Бо Хуторок і справді – не підведе. З ним все, що готую стає рази смачніше.
Беремо:
️куряче філе 1 шт.
️перець болгарський червоний і жовтий
️кукурудза солоденька 
️зелений горошок 
️кунжут
Для заправки:
️соєвий соус
️оливкова олія
️коричневий цукор
️лимонний сік
️спеції
️сіль-перець
Філе нарізаємо на смужечки, кладемо в миску і заливаємо сумішшю оливкова олія + соєвий соус + сіль/перець + спеції До курки + пів ч.л. коричневого цукру + лимонний сік.
Перець очищаємо і нарізаємо смужками.
pan style=”font-weight: 400;”>На сковорідку з оливковою олією пшшш! викладаємо м`ясо. Обсмажуємо до золотистої карамельної скоринки. Знімаємо і кидь в сковорідку перець, тушимо під кришкою кілька хвилин, можна додати трохи води.
В сковорідку докладаємо кукурудзу+горошок і повертаємо м`ясо.
Перед подачею страву притрусіть кунжутом.
Така страва може стати і швидким обідом, і поживною вечерею! А головне ж – корисно. А ще як яскраво! 
.

Рецепт ідеальної паски

Рецепт ідеальної паски

Класична дріжджова випічка до Великодня, за рецептом, який жодного разу не підводив! На борошні Хуторок, паска виходить пухка, не забита і м’яка, ніби вата. Щедро ділимося з вами рецептиком.
Беремо:
️молоко 0,5
️дріжді 50 гр свіжих або 2 пачечки сухих (з розрахунку на 1 кг борошна)
️борошно 1 кг
️масло 200 гр
️сіль дрібулька
️яйка 7 шт.
️цукор 300 гр
️ванільний цукор 2 ст.л.
️улюблені сухофрукти 200 гр
Сухофрукти заливаємо теплою водою або ароматним алкоголем (за бажанням).
У миску тепле молочко +дріжді і перемішуємо + ванільний цукор + 5 ст.л. борошна. Накриваємо плівкою і в тепле місце.
Тим часом розбиваємо 5 яєць клац + 2 жовточки бульк сюди, бжик-бжик міксером і сип-сип цукор, знову бжик-бжик до посвітління маси. У мікрохвильовці розтоплюємо масло бдзинь! І у яйця бульк його.
Тепер сюди сип-сип через сито половину борошна і колоть-колоть. Дріжді, що вже підійшли, теж сюди бульк! Зверху борошно, що лишилося і вимішуємо.
Тісто буде липким і трохи рідким.Так і треба. Місь-місь його хвилин 10 вручну або в комбайні 5 хв.
Миску зверху накриваємо плівкою і в тепло на 1 годину.
Пропарені сухофрукти, віджимаємо і просушуємо, домішуємо в тісто і розкладаємо його по формочках. 
Десь третину форми (тобто менше половини воно повинно зайняти).
Форми з тістом у теплі тримаємо ще 20-25 хв. Так, щоб тісто добре піднялося. Тим часом духовку клац на 180-190 градусів.
Пасочки зверху змазуємо збитим яйцем і відправляємо випікатися на 20-30 хв. Залежить від розміру форми.
Як підзолотяться, провірити шпажкою на готовність тіста. Якщо зверху дуже зарум‘яняться, а всередині ще сирі — накрийте фольгою паски і допечіть.
Охолоджені пасочки прикрашайте на свій смак.

 

Італійська вечеря чи обід

Итальянский ужин или обед

Ідеальна італійська вечеря чи обід на вашій кухні усього за кілька хвилин.
Спагетті, новий соус lapasta, фарш, зверху просто сир, а виходить насолода неземна!
Деякі класичні поєднання будуть завжди у виграші.
Так і ця паста а-ля Болоньезе.
Беремо:
️пасту твердих сортів lapasta 
️м‘ясний фарш
️цибулина
️італійський соус від lapasta 
️сир
️сіль-перець
️оливкова олія
️базилік
Пасту відварити у підсиленій кип‘ячій воді впродовж 9 хвилин. Вона залишається трохи твердою, добре тримає форму і не розварюється.
На сковорідку пшшш! цибулю порізану, підсмажуємо на оливковій олії і додаємо фарш. Сіль-перець + італійський соус lapasta. Він вже іде із спеціями і приправами, дуже ароматний і смачний, тому більше нічого додавати не потрібно. Протушити 5 хв.
Викласти на тарілку відварену пасту, зверху м’ясний соус, сир і базилік.
Беліссімо!

Паста-салат з тунцем

Паста-салат з тунцем

Корисний і поживний рецепт!
Все в ньому ідеальне: від макаронів твердих сортів La’pasta до свіжої домашньої руколи і хрумкої кукурудзи.
А найприємніше те, що паста-салат дуже універсальна страва!
Просто беремо за основу макарони La’pasta і додаєте все, що бажаєте або те, що в холодильнику чекає своєї черги.
Можна курочку чи індичку, можна рибку, з тунцем ще смачно авокадо, сиром потрусити, яйце-пашот додати — варіантів маса.
Експериментуйте!
Беремо:
️200 г макаронів La’pasta
️1 консервований тунець
️жменю руколи
️трошки кукурудзи
️2 варені яйця
️6 помідорків маленьких
️олія оливкова
️сіль-перець
Пасту відварюємо до готовності. Яйця чистимо і нарізаємо, помідорки теж різь-різь.
Далі макарони заправляємо олійкою, солим-перчим і викладаємо на тарілку. Зверху тунчик, рукола, яйце, помідорки, притрусити кукурузкою і готово.
Швидко і так смачно!
.

Помідорна галета

Помідорна галета

Ніжне, хрустке, розсипчасте тісто, пряний томатний соус і солодкуваті помідорки.
Беремо:
Для галети:
️150 г борошна 
️110 г масла
️дрібку солі
️30 мл води (2–3 ст.л.)
️яйце або жовток, щоб змазати краї
Для начинки:
️помідорки (великі/малі)
️томатний соус Краснодарський  
️цукор коричневий дрібка
️прованські трави
Масло холодне чик-чик на кубики і в борошно кидь+сіль і терть-терть руками швидко, щоб утворилася крихта, тоді бульк воду і місь-місь еластичне тісто. В плівку його і в холодильник на 1 годину.
Тим часом різь-різь помідорки на кружальця.
На лист пергаменту трусь борошна трошки, кидь тісто холодне і кать-кать його в круг. В центрі змазуємо Краснодарським томатним соусом, він дуже помідорний і йде зразу зі спеціями, тому я зверху тільки посипаю злегка травами для аромата і викладаю нарізані помідорки, трусь дрібку цукру на них.
Клац-клац загортаємо краї галети і змазуємо збитим яйцем, присолюємо.
Запікаємо галету 25 хвилин при 200 градусах до рум’яний боків.
Готово! Ви обов`язково маєте це скуштувати.

.

Курятина в беконі і томатному соусі

Курятина в беконі і томатному соусі

Страва на 20 хвилин, а задоволення — на максимум!
Як завжди доступні інгредієнти і простий рецепт. Швидкий обід чи оперативна вечеря вже вам обирати. 
Беремо:
️куряче філе 2 шт.
️бекон 8 смужок
️томатний соус 
️оливкова олія 1 ст.л. 
️часник свіжий або гранульований
️сіль-перець
️шпажки або зубочистки
Філешки чик-чик на 8 шматків крупних, сіль-перець і загортаємо кожну в бекон, чик шмажкою і на гарячу сковорідку з олією пшшшш!
Обсмажуємо з двох сторін до золотистої скоринки. Перекладаємо у формы для випікання чи сковорідку і поливаємо соусом Барбекю від ТМ Хуторок притрушуємо часничком за бажанням. До речі, соус ТМ Хуторок вже містить всі спеції та приправи, тому більше нічого у заправки додавати не треба. Дуже зручно. А ще Барбекю надає страві ефекту «з димком», хоча ми готували її просто на кухні.
Запікаємо курочку в духовці при 180 градусах 15 хвилин.
Подаємо до столу! Супер швидко і ефектно. Ніхто й не здогадається, що ви усього кількам хвилин витратили на приготування цієї шикарної страви.
.

Паста-піца

Паста-піца

  • Хто не любить піцу?
  • Та хіба такі люди є? А, може, є хто не любить макарони? 

А що ви скажете, якщо поєднати ці дві ідеальні страви і приготувати щось середнє — паста-піцу!
Просто візьмемо все найкорисніше від пасти і найсмачніше від піци. Вийде дуже соковита і смачна запіканка, яку розмітають за секунди зі стол.
Беремо:
️пасту твердих сортів 
️фарш (індичий)
️півцибулини
️6 шампіньйонів
️6 помідорків чері
️соус томатний Барбекю 
️сир моцарелла
️ковбаса салямі (за бажанням)
Пасту варимо, цибульку ріжемо і з фаршем на сковорідку пшшш! Обсмажуємо і додаємо щедро соусу Барбекю, щоб було соковито (ложок 5 столових). Тушимо кілька хвилин.
Гриби нарізаємо слайсами і підсмажуємо, сир натираємо на терці, помідорки навпіл чик! Тепер на дно форми викладаємо відварену пасту+фарш із томатним соусом+гриби+помідорки+за бажанням кружечки салямі. Посипаємо щедро сиром і в духовку на 15-20 хвилин при 180 градусах, щоб сир повністю розтанув і запікся.
Паста-піца готова!
.

Мінестроне

Мінестроне

Соковитий овочевий суп з яскравими кольоровими макаронами ТМ La’pasta. 
Проста корисна страва, яка буде до вподоби і дітям, і дорослим! Багато овочів, насичений бульйон і кольорові макарони — це поєдання завжди смачне і таке домашнє
Беремо:
️картоплю 1-2 шт.
️броколі 2-3 суцвіття
️моркву 1/2
️цибульку 1/2 
️стручкову квасолю жменьку
️зелений горошок 2 ст.л.
️червоний перець болгарський 1/4
️кольорові макарони від La’pasta (вони з твердих сортів пшениці, та ще й з натуральними барвниками) Суцільна користь!
️курячий бульйон (за бажанням)
️сіль/перець
️оливкова олія
В каструльку оливкову олію+моркву кружальцями+цибульку дрібненьку. Пшшш!
Обсмажуємо + квадратики картоплі. Далі +перець+стручкова квасоля. Заливаємо бульйоном або окропом. Варимо до напівготовності картоплі. Додаємо макарони lapasta (вони варяться 9-12 хвилин) +броколі +зелений горошок. Сіль/перець
Все! Мінестроне готовий.

Канелоні з творогом і шпинатом

Канелоні з творогом і шпинатом

Залиті найпомідорнішим томатним соусом і покриті тягучою золотистою моцареллою.
Це дуже смачно! Та ще й корисно. Готувати не довше, аніж звичайні макарони, але це ж сама Італія на тарілці!
Обов`язково знадобиться: 
️коли захочеться на обід чи вечерю чогось вишуканішого, аніж проста паста.
️коли треба буде нагодувати усю велику сім’ю, беріть найбільшу форму вдома і сміливо збільшуйте кількість інгредієнтів удвоє,️коли набридне гречка на ПП, вас теж врятує цей рецепт.
Беремо:
️канелоні 
️200 г творогу у брикетику (пастоподібного)
️200 г замороженого шпинату (можна і свіжого)
️2 жовтки
️томатний соус Краснодарський від Хуторок 
️150 г моцарелли
️сіль-перець
Готуємо начинку: розморожений шпинат+пастоподібний творог+2 жовтки+сіль/перець. Все добре перемішуємо.
Канелоні попередньо про варіювати не потрібно, як лазанью, наприклад. Це великий плюс! Страву готувати хвилин 10. А в духовці вона вже печеться сама.
Беремо канелоні і начиняємо шпинатно-творожною начинкою. Начинку найлегше помістити в канелоні за допомогою кондитерського мішка, можна і ложечкою, але це тільки уповільнить процес і зробить його складнішим.
Якщо не маєте вдома кондитерського мішка, просто візьміть цупкий пакетик, перекладіть в нього начинку силіконовою лопаткою, закрутіть і зріжте кінчик.
Готово! Начинені канелоні викладаємо у форму, змазану оливковою олією і щеееедро поливаємо томатним соусом від Хуторок. Люблю саме його використовувати у рецептов, бо тоді не потрібно страву доводити до смака додатково, соус уже збалансований і в ньому є всі необхідні спеції.
Запікаємо при 200 градусах 15 хвилин, витягаємо форму, посипаємо натертою моцареллою і знову в духовку ще не 15–20 хвилин.
Канелоні готові!

Фарфале з рататуєм і томатним соусом

Фарфале з рататуєм і томатним соусом

Просто відварена паста «метелики», просто запечені овочі і легкий соус з травами зверху.
Чудове прєднання із сезонних продуктів!
Беремо:
️1 маленький кабачок
️1 баклажан
️1 цукіні
️1 цибулина
️1 часничина
️6–7 маленьких помідорів
️паста фарфале 
️томатний соус з травами від 
️сіль/перець
️оливкова олія
Нарізати кабачок, баклажан, цукіні і цибулю. Форму змазати олією і викласти овочі, посолити й поперчити, додати цілу часничину. Запікати 15–20 хвилин при 180 градусах. За 5–7 хвилин до готовності додати половинки помідорів.
Окремо відварити пасту. Вона із твердих сортів пшениці, тому має після варки залишитися трішки твердуватою (аль денте). 
Змішати запечені овочі з відвареними фарфале і додати томатний соус з травами. Перемішати, прикрасити базиліком (за бажанням) і можна подавати до столу.
Такої стравою можна нагодувати всю родину. А найприємніше те, що вона ще й корисна і поживна.
Дуже люблю додавати до різних страв макарони: в салати, запіканки, супи. Тоді вони стають ще смачнішими і ситнішими. А ви так робите? Яка ваша улюблена страва з макаронами?